Sothys енергизираща терапия само за мъже

Sothys енергизираща терапия само за мъже

Капсулната терапия идеална за релаксация и озаряване на мъжката кожа. Ароматите са цитросов-мускусен-дървесен. В терапията се използват продукти с антиейджи, хидратиращо и защитно действие. Измивният гел съдържа алое вера, прилага се персонализирана маска, подмладяващ и овлажняващ флуид.

Кожата след процедурата е видимо изгладена, овлажнена и готова за ежедневните агресори.

За по-добри и дълготрайни резултати се комбинира с продуктите за домашна грижа.

Терапията може да се прави два пъти месечно или в зависимост от нуждите на клиента, като в деня на терапията се избягва бръсненето няколко часа преди процедурата.

 • Продължителност на процедурата: 45мин.

Мъжката кожа има специфични структурни характеристики:

 • по-дебела от женската (16% по-дебела);
 • мъжката кожа по-устойчива.
 • епидермисът е по-дебел, както и дермално-епидермалното граница (DEJ);
 • дермата на мъжа има по-голяма плътност на колагена от тази на жената.

С напредването на възрастта мъжката кожа е по-малко белязана от фини линии и бръчки и това обикновено се случва по-късно. Въпреки това, когато се задейства, този процес е по-бърз, отколкото при жените.

Мъжката кожа има свои специфични структурни, физиологични и функционални особености.

Има по-голямо количество повърхностни липиди, а кожните секрети (мастни и потни) са по-обилни.

Известно е, че мъжете имат по-мазна кожа, поради по-големите си мастни жлези. Тези жлези са силно активни, особено под въздействието на тестостерон по лицето, където порите са по-разширени. Това по-голямо количество кожни липиди обяснява от козметична гледна точка факта, че кожата на мъжете се счита за „комбинирана“ или „мазна“. Това представлява среда, благоприятна за размножаване на бактерии и следователно за появата на петна.

Що се отнася до еластичността на кожата, изглежда, че кожата на мъжете е по-еластична от тази на жените. Мъжката кожа изглежда по-хидратирана от тази на жените.

Кожата има по-високо съдържание на мастни липиди и е по-дебела, с по-добра хидратация и нива на анаболен хормон (тестостерон), което може да обясни по-късното стареене на кожата при мъжете. Но тази разлика е значително намалена от външното стареене и липсата на превантивни навици при мъжете (слънце, тютюнопушене, диетични навици, бръснене). Тогава стареенето на кожата е по-изразено, с по-дълбоки бръчки. Като такава, мъжката кожа е по-стегната от женската до 30-годишна възраст, след което еластичността ѝ рязко намалява, стабилизирайки се на около 40-50 години, докато при жените тя намалява постепенно от 30-годишна възраст. Освен това мъжката кожа е по-еластична от женската, но отново тази еластичност намалява по-бързо, отколкото при женската.

Sothys в превенцията и възстановавяне на мъжката кожа със специално разработена мъжка козметика. Част от продуктите, който марката

Sothys използва за:

Подмладяване се постига чрез:

 • Ботанически аналог на хиалуроновата киселина

Извлечен от семена на Cassia angustifolia, богати на захари от семейството на галактомананите (D-галактозна и D-манозна верига). Това е полизахарид с високо молекулно тегло. Cassia angustifolia, или сена, е храст от семейство Бобови, който произхожда от пустинните райони на Арабския полуостров (Йемен) и Африка (Сомалия) и е бил използван още през 9 век от арабските лекари.

 • Оризови ди- и трипептиди се получават от оризови протеини. Тези малки оризови пептиди са специално подбрани и оптимизирани и показват следните характеристики:
 • много бърза абсорбция в кожата;
 • много бърза асимилация в клетките;
 • метаболитна активност, която е значително по-висока от тази на неизбраните пептиди. Осигуряването на тези хранителни вещества, които могат бързо да се използват от клетката, повишава нейния АТF.

Успокояване се постига чрез:

 • Органично алое вера

Алое вера спомага за повишаване на хидратиращата ефективност на продуктите. То е богато на витамини А, В, С и Е, минерали и незаменими аминокиселини. Високо ценено заради своите хранителни, регенериращи и хидратиращи качества. Образува неоклузивна бариера върху повърхността на кожата, ограничавайки изпаряването на водата. Освен това има противовъзпалително действие и помага за намаляване на дразненията.

 • D-пантенолът

D-пантенолът или провитамин В5 има ключова роля в човешкия метаболизъм, като е от съществено значение за растежа и поддържането на кожата и косата в добро състояние.

D-пантенолът е известен с това, че подобрява качеството и скоростта на заздравяването на рани, както и с борбата срещу дехидратацията.

Почистване се осъществява чрез:

 • Органично сапунено дърво. Общото му наименование е сапун. Някога е бил използвано от жените за пране на дрехи и често расте около населените места. Името Saponaria произлиза от латинското sapo, което означава сапун, поради високото си съдържание на сапонин, натурално активно вещество с пенообразуващи и почистващи свойства. Коренищата, стъблата и листата съдържат сапонини. Когато листата и корените се счукат във вода, те произвеждат сапунена пяна.

В древни времена е отглеждано в средиземноморските градини, сега е разпространено в Европа и Азия. През 4 век пр. н. е. Хипократ споменава това растение заради неговите почистващи и лечебни свойства.

Сапуненото дърво отдавна се използва като заместител на сапуна за пране.

Екстрактът е извлечен от растения, отглеждани във Франция.

Защита и хидраторане с помощта на:

Екстракт от полени и неосапуняеми вещества от 3 масла:

 • пшеничен зародиш;
 • соя;
 • маслина.

Тези неосапуняеми маслени фракции помагат за синтезирането на филагрин. Филагринът е епидермален протеин, който се разгражда във външните слоеве на епидермиса, за да образува NMFs, естествени овлажняващи фактори.

 • Органично масло от карите

Маслото се извлича от ядките на карите – типично за африканската савана дърво. Използван е от векове от африканците като част от менюто и като препарат за лечение на кожата. Богат е на неосапуняеми вещества. Противодейства на дехидратацията, предпазва кожата и възстановява щетите, причинени от суров климат, замърсяване, UV радиация и др.

 • Масло от маракуя

Това необработено масло от маракуя се получава от първото студено пресоване на измити и изсушени семена. Богато на токотриеноли и токофероли, и двата мощни антиоксиданта, спомагат за укрепване на бариерната функция на кожата и я предпазват от външни дразнители. Това масло е богато на ненаситени мастни киселини: линолова киселина (омега 6)

Омекотяването на продуктите се дължи на:

 • Масло от баобаб играе важна роля в африканската традиционна фармакопея и кухня. Това масло има силни омекотяващи. Състав: палмитинова киселина, стеаринова киселина, арахидова киселина, олеинова киселина, линолова киселина, алфа-линоленова киселина рициново масло
 • Рициновото масло успокоява деликатната, склонна към дискомфорт кожа със своето омекотяващо и възстановяващо действие. Известно е с инхибиране на микробния растеж, което прави рициновото масло идеално при пречистващи процедури. Помага за укрепване на чуплива коса и нокти. Помага за регенериране на уморена, вяла кожа. Може да се използва като заместител на лосиона или крема за тяло.

Силната хидратация постигана чрез:

 • Глицерин , който е с растителен произход. Глицеролът, известен като глицерин, се намира естествено в епидермиса. Като се свързва локално с водните молекули, той допринася за естествения капацитет на кожата да задържа вода и приема на влага от външната среда. Тази молекула се използва в козметиката като хидратиращо, овлажняващо и защитно средство. Има способността да задържа няколко пъти теглото си във вода (много хигроскопично), което го прави задължителна хидратираща активна съставка. Допринася за изглаждане и еластичност на кожата и за стабилизиране на процеса на десквамация. Кожата е по-мека и видът й се подобрява.
 • Производно на урея. Агент, получен от урея с краткотрайни и дългосрочни хидратиращи свойства, сравними с тези на глицерина. Има висока водопоглъщаемост (82% от теглото си). Разпространява се през роговия слой, като повишава хидратацията на кожата и подобрява еластичността на кожата.