Мезотерапия

Мезотерапията е коктейл от активни съставки повлияващи в дълбочина специфични състояния като фините линии, тъмни кръгове отоци, косопад, целулит. Има силно изразено хидратиращо, тонизиращо, озаряващо, anti-aging, регенериращо ,  антиоксидантно действие, и намаляващо на свободните радикали.

Чрез мезотерапия, иглена или безиглена можем да подобрим, или повлияем успешно различни състояния. Коктейлите са богати на витамини, аминокиселини, екстракти от растения и хиалуронова киселина.

Чрез множеството убождания  активните съставки се доставят на точно определеното място за третиране на конкретен проблем или за превенция.

Важно е да се следва препоръката за възстановителния период.

Възможна е появата на леки отоци и сини на мястото на прилагане на продукта, както може да е налице парене, сърбеж лек дискомфорт, който отшумява за най-много 72 часа. Различните активни съставки в коктейлите могат да доведат до повишена чувствителност и раздразнителност в третирана зона.

Процедурата има индивидуален характер, определя се от вида на продукта, третирания проблем и желаните резултати. Необходимите процедури могат да бъдат от 3 до 10 процедури през 1 до 6 седмици отстояние между тях.

Безиглената мезотерапия представлява въвеждане на активните съставки в междуклетъчното пространство посредством различни технологии.

Електропорацията е една от възможните технологии за безиглена мезотерапия. Електропорацията чрез микротокове с определена честота и сила, прави възмонжо да се „отворят“ йонни канали, разположени в епидермиса. Транспортните протеини, разположени в каналите, се свързват с молекули на активните вещества и ги преместват в дълбоките слоеве на кожата. Когато ефектът на електрическия ток престане, йонните канали се затварят и активните съставки, от които кожата се нуждае, остава да „работи“ в дълбоките слоеве на кожата.

При електропорацията се използва комбинация от импулси с различна форма, които са модулирани по честота и амплитуда. Импулсният ток създава временни водни канали в биополярните мембрани, през които активната съставка преминава в дълбоките слоеве на кожата. След проникването на на активната съставка в кожата, тези канали се затварят.

Двуфазно въвеждане на активни съставки (електропорация и вибрирация с ниска честота). Комбинация от нискочестотни вибрации 1 000~40 000Hz и различни нива на електропорация с усилващи се импулси с напрежение от -35~+35V – за въвеждане на различни активни съставки в кожата.

 • При наличие на инфекциозно-възпалителни процеси на мястото, където се извършва мезотерапията. Мезотерапията се извършва само след пълното премахване на възпалението.
 • При активен херпес през последните 6 месеца.
 • Пилинги: лазерен пилинг, направени преди по-малко от 1 месец; химически пилинг среден и дълбок , направени преди по-малко от 2 седмици.
 • Заболявания придружени от температура, втрисане, хронични заболявания в период на рецидив.
 • Индивидуална непоносимост, алергия към компонентите съдържащи се в мезококтейла.
 • Автоимунни заболявания;
 • Прием на медикаменти с антикоагулантно действие;
 • Бременност и кърмене;
 • Злокачествени образувания;
 • Нералистични очаквания

Периодът и броят на необходимите процедури се определя от:

 • От третирания проблем;
 • Зоната на приложения на коктейла;
 • Състава на мезокактейла;