Карбокси терапия с Ribeskin

С Ribeskin Carboxy Combo се постига детоксикация , експресен лифтинг, антиейдж, повишава се тонуса и еластичността, облекчава обострените състояния при акне, изсветлява пигментни петна, свива порите, премахва отпадните продукти натрупани в кожата от метаболитните ѝ процеси .

Карбокси терапията представлява директно произвеждане на огромно количество въглероден диоксид. Случва се, когато натриевият бикарбонат в гела взаимодейства с киселините, импрегнирани в активаторната хартия.

Когато въглеродният диоксид от гела се абсорбира от клетките на кожата, червените кръвни телца от хемоглобина освобождават кислород. Този процес насища кожата с кислород, стимулира кръвообращението, метаболизма, протеиновия синтез и изхвърлянето на токсините и отпадните вещества от метаболитните процеси.

Ефектите са: насищането на кожата с нашия собствен кислород действа благотворно на всички клетъчни структури и процеси, подобрява се тонуса и еластичността на кожата, водно-липидният баланс. Изсветляват се пигментации, а кожата е озарена и подмладена.

Усещането по време на процедурата усеща се парене и пощипване в първите 2-4 минути от терапията. След отшумяване на първоначалната бурна реакция, лицето се успокоява.

Комбинации ПРЕДИ и СЛЕД терапията:

Преди карбокси терапията се допускат всички варианти на професионално почистване (ултразвукова шпатула, водно дермабразио, пароозонатор и т.н., но без екстракция, поради повишаване на ефекта на щипане). След карбокси терапията може да се продължи с козметични процедури, като безиглена и иглена мезотерапия, гел, крем и алгинатни маски, хидратиращи, антиейдж процедури и др.