FABBRIMARINE

Fabbrimarine  е италианска козметика с над 40 годишна история.

Др Алберто Фабри развива идеята за специализирана морска козметология.

Постоянните иновации и прилагането им в продуктите на марката са една от най-силните страни на компанията, която постоянно развива и усъвършенства морската биомиметика. Идеята за развиване на морската биомиметика се основава на факта, че в моретата всички съставки са по-концентрирани и в по-чист вид, а водата от своя страна има благоприятно въздействие не само върху физиологията на човека, но и върху менталното му състояние. Интересен факт е, че малките диатомеи произвеждат повече кислород от всички гори на земята.

За да е ефективен един продукт, то той трябва лесно да прониква в кожата, във Fabbrimarine използват фундаменталните прилики между елементите на морето и нашата кожа.

Основните активни съставки в продуктите за лице са:

 • ГЛИКОЛОВА КИСЕЛИНА

С екстракт от червени водорасли за ефикасна ексфолиация и намаляване риска от кожни раздразнения.

 • МАСЛО ОТ АРГАН

антиоксидант, с овлажняващ и подхранващ ефект, масло за подмладяване на кожата, със съдържанието на витамин Е и етерични масла.

 • ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ

В борба със свободните радикали, отговорни за стареенето на кожата. Използват в козметиката за ревитализация на клетките.

 • ВИТАМИН Е

На кожно ниво витамин Е има антиоксидантно действие и се използва като основна стратегия в борбата с ранното стареене, предизвикано от оксидативния стрес, причинен от вредни фактори на околната среда.

 • МОРСКИ СТВОЛОВИ КЛЕТКИ

Екстрактът от стволови клетки на Crithmum maritimum е много ефективен заради на афинитета си към кожните тъкани. Тези клетки стимулират клетъчната регенерация и ефикасно възстановяват тъканите.

 • БИЗАБОЛОЛ

Екстрактът от лайка, стимулира възстановяването и заздравяването на кожата, успокоява раздразненията и има антибактериално действие.

 • ПЛАНКТОН

Улавя слънчевата енергия и я освобождава постепенно. Държи се подобно на митохондриите в кожните клетки. Има антиоксидантни и енергизиращи свойства.

 • МОРСКИ КОЛАГЕН

И гликозаминогликаните, подобно NMF на нашата кожа, хидратират и защитават повърхностните кожни слоеве, без да блокират порите.

 • ULVA LACTUCA

Морско водорасло, което издържа на агресивните условия в морето и океана. Развило е невероятна устойчивост и еластичност.

 • MACROCYSTIS PYRIFERA

Кафяво морско водорасло, също както нашата кожа, трябва да се защитава от оксидативните процеси и пероксидацията.

 • ENTEROMORPHA COMPRESSA

Морско водорасло, характерно за отливите, което оцелява дълго време без вода и има високоефективна система за съхранението й.

 • LAMINARIA SACCHARINA

Екстрактът от Laminaria saccharina (кафяви водорасли), подобно на кожния себум, служи за създаване на неоклузивен защитен филм, балансиране рН на нашата кожа и подобряване на осмотичния обмен.

 • ERINGIUM MARITIMUM

Козметични стволови клетки с висок афинитет към кожната тъкан. оздравителна функция върху кожата,

оптимизират клетъчната кохезия със значително повишаване на кожната еластичност,

подсилват влакната на епидермалната архитектура.

 • ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА

Основна съставка на съединителната тъкан, намира се във всички органи и тъкани на човешкото тяло.

 • ХИДРОЛИЗИРАНИ ПРОТЕИНИ ОТ МАЯ/ДРОЖДИ

Притежават изключително хидратиращо действие, увеличават водното съдържание както на повърхността, така и в дълбочина на кожата и подобряват микроцикулацията.

 • ВИТАМИН С

Водоразтворим витамин, мощен антиоксидантн и фотозащитни свойства. Активната му абсорбираща активност по отношение синтеза на тироксин – молекулата, която е прекурсор на меланина.

 • ЛЕЦИТИН

Съществен компонент на клетъчната мембрана, лецитинът е незаменим за нормалните метаболитни функции на всеки организъм. Лецитинът подобрява функциите на клетъчната бариера и оптимизира механизма на обмяна на веществата.

 • КИСЛОРОД

(Чистота >92%): произведен с усъвършенствана система за филтриране, кислородът е истинска активна субстанция, която стимулира тъканите, повишава еластичността на капилярите, подобрява микроциркулацията, намалява пигментацията, придава свеж и сияен вид на лицето.

 • VITIS VINIFERUS

Активен компонент с емулгиращи и еластични свойства, особено препоръчителен за чувствителна кожа, склонна към розацея, тъй като има ценни вазопротекторни свойства. Притежава мощна антиоксидантна активност.

 • ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА (НА ФРАКЦИИ)

Притежава мощно хидратиращо и уплътняващо действие. Трите фракции с различно молекулно тегло се наслояват на различни нива на кожата за ефект на попълване (фракция с ниско молекулно тегло), тонизиране (фракция със средно молекулно тегло) и формиране на повърхностен филм (фракция с високо молекулно тегло).

 • PELVETIA CANALICULATA

Това малко кафяво водорасло съдържа стволови клетки с висок афинитет към кожата, както и флавоноиди и фукозиди. Притежава антиоксидантно действие и активира функциите на фибробластите.

 • АНТИОКСИДАНТЕН КОМПЛЕКС

Високото съдържание на витамини (C, E, A), свързани с Osmoprotector и коензим Q10, осигурява мощно защитно действие за тъканите от оксидативния стрес, генериран от високите нива на свободни радикали.

 • ХИТОЗАН

Характеризира се с висока биосъвместимост и е нетоксичен, предпазва от инфекции и не предизвиква алергии. Използва се заради мощния си овлажняващ ефект, който е подобен на хиалуроновата киселина. Уплътнява кожата, без да запушва порите и реактивира клетъчните функции.

REVITALIZING

Тази специфична линия продукти доставя морски активни вещества в дълбочина на кожата за борба с признаците на стареене. Хиалуроновата киселина и колагенът от морски произход имат попълващо и тонизиращо действие, и са подпомогнати от енергизиращите свойства на планктона.

Подходяща е за:

Изразени бръчки, намаляване на еластичността, дехидратирана кожа, загуба на естествени мазнини, понижаване на тонуса и промени в контурите на лицето и шията.

 • Продължителност: 50/60 мин.

DRY SKIN TYPES

Линия продукти, специално разработена за чувствителна кожа с раздразнения и зачервявания, причинени от замърсяване, вредни външни фактори и розацея. Подсилва защитните сили на кожата благодарение на десенсибилизиращото си и успокояващо действие, спомага и за възстановяване на хидролипидния й филм.

Подходяща за:

Суха кожа, зачервяване на кожата, розацея, чувствителна и/или дехидратирана кожа.

 • Продължителност: 50/60 мин.

OILY SKIN TYPES

Професионална линия, която ви позволява успешно да коригирате мазната кожа с разширени пори. Професионалното приложение с ексклузивни методи осигурява ефективност чрез перфектна симбиоза между различните активни съставки от морски и растителен произход в тясна хармония с природата.

Подходяща за:

Себорейна и мазна кожа.

 • Продължителност: 50/60 мин.

SKIN-LIGHTENING

Професионална козметична линия, която придава на лицето невероятно гладък,

равномерен и сияен тен. Съдържа революционна нова молекула за борба с пигментациите, без да дразни кожата.

Показания:

Хиперпигментация, кожа без тонус, старчески петна по ръцете, мелазма, причинена от орални контрацептиви.

 • Продължителност: 50/60 мин.

EYE AREA

Линия от продукти за контролиране и облекчаване на различни проблеми, засягащи най-тънката и деликатна кожа в областта около очите. Дрениращите и деконгестиращи свойства на тази морска линия активират микроциркулацията и намаляват бръчиците, подпухналостта и тъмните кръгове около очите.

Показания:

Подпухналост, тъмни кръгове и бръчки в зоната около очите.

 • Продължителност: 30/40 мин.

LIFTING

Невероятен лифтинг и ботокс ефект за кожата на лицето, енергизиращо и изпълващо действие + намаляване дълбочината на бръчките. Продуктите придават на кожата сияен младежки вид и дълготраен лифтинг.

Показания:

Видими бръчки, намаляване еластичността на кожата, дехидратирана

 • Продължителност: 50/70 мин.

CSI COSMETIC SOURCE INTELLIGENCE

Иновативна козметична линия от два продукта, специално разработена за третиране на лицето и справяне с проблемите в областта на шията и деколтето. Базиран на екстракт от приморски ветрогон, най-съвместим с кожата, CSI е ефективен „инструмент“ за възстановяване на тъканите, изглаждане на бръчките и стягане на кожата, т.е. признаците на стареене, причинени от напредване на времето и екзогенни фактори като стрес, слънчева радиация, замърсяване, тютюнопушене. Двете формули са прецизно дозирани и идеално се адаптират към специфичните нужди на кожата на лицето и тъканите на шията и деколтето.

Показания:

Промени в епидермиса и дермата, вътрешно и външно увреждане на кожата.

 • Продължителност: 40/50 мин.

XX concept

Подхранваща козметика за стресирана кожа. Професионална козметична грижа, идеална за всеки тип стресирана кожа, лишена от тонус и жизненост. Антиоксидантното действие на продуктите предпазва кожата от агресията на свободните радикали, причиняващи оксидативен клетъчен стрес. Процедурата е подходяща за всяка възраст

Показания:

Уморена и девитализирана кожа със сивкав тен. Стресирана кожа поради увреждане от агресивните фактори на околната среда. Дехидратирана кожа след продължително излагане на слънчевите лъчи без подходяща защита.

 • Продължителност: 40/50 мин.

Fabbri Cosmetica е лидер в предлагането на услуги за грижа за красотата и усещане за благополучие вече 40 години.постепенно надграждан базирайки се върху качеството на козметичните продукти и най-напредналите технологии се разви идеята за специализиране в морската козметология, която след това се реализират в ексклузивните продукти с марка FABBRIMARINE. особено внимание се отделя на изучаването на козметичните съставки (INCI), основен „инструмент“ в работата на козметиците. FABBRIMARINE е марка, която съчетава естествените методи с финеса и ексклузивността на необятната морска вселена.

Научни изследвания, приложени в разработването на формулите на козметичните продукти, са най-силната страна на компанията, която развива и усъвършенства морската биомиметика. всеки път. Когато проучват нов продукт, те тестват най-добрата комбинация от съставки и най-ефективните, най-безопасни решения. Продуктите FABBRIMARINE не са тествани върху животни.

Човекът е „роден“ от морето, както и козметиката FABBRIMARINE

Всички вещества са по-концентрирани и по-чисти в морето. Количеството кислород във водата не позволява появата на различни отпадни метаболитни продукти кислородът, произведен от популацията на малките диатомеи, надвишава количеството, произведено от всички гори по света. Човекът е „роден“ от морето Fabbri Cosmetica използва фундаменталните прилики между елементите на морето и нашата кожа. Функциите на нашите клетки са подобни на тези на конкретни водорасли; освен това е налице изключителна прилика между състава на човешката кръвна плазма и тази на морската вода. Цитоплазмената мембрана на клетките на водораслите притежава ефективни системи за защита и консервация, за които днес вече знаем, че са подобни на нашата кожа. В лабораториите на Fabbri Cosmetica се лиофилизират активните вещества, а ′осмотизацията′ на водата ги запазва непроменени.

Усъвършенствана концепция на Fabbri cosmetica за биозомите.

Биозома- чрез избиране на подходяща дължина на вълната може да се активират екстрактите от водорасли, като засилва ефективността им върху тъканите.

Есенцията на морето -Thalasso

Широко приетата теория, че животът произлиза от морето, обяснява близката биологична връзка, съществуваща между хората и морето. В този контекст човешките клетки „действат“ като някои водорасли, а осмозата на човешката кръв копира физиологично-йонния обмен на морската вода – това са само елементарни примери.

С линията THALASSO, FABBRIMARINE обединява отново човека и морето, черпейки от тях основите и елементите, за да възстанови психо-физическото благополучие, което сме изгубили във времето.

В състава на серията са включени – лиофилизирана морска вода, focus vesiculosus/кафяви водорасли/, Laminar digitata/кафяви водорасли/ за еластичност и тонус на кожата, spirulina синьо-зелени водорасли с високо съдържание на протеини. Етерично масло от горчи портокал има важно регенериращо действие върху кожата и стимулира микроциркулацията. В линията THALASSO на FABBRIMARINE растителният компонент включва: екстракти от дребнолистна липа, Hypericum eucaliptol, ментол и мента, които допълват действието на морските водорасли.

Пате от водорасли

Действа интензивно и целенасочено върху корема и ханша. Формулата е обогатена с ексклузивен ремоделиращ морски комплекс, който повишава ефективността й и я прави идеална за поддържане на талията. Морските активни съставки и етеричните масла генерират топло-студен ефект върху третираните зони с действие на „вазомоторна гимнастика“, което стимулира микроциркулацията и разграждането на мазнините.

Нектар от водорасли

Действа интензивно и целенасочено върху корема и ханша. Формулата е обогатена с ексклузивен ремоделиращ морски комплекс, който повишава ефективността й и я прави идеална за поддържане на талията. Морските активни съставки и етеричните масла генерират топло-студен ефект върху третираните зони с действие на „вазомоторна гимнастика“, което стимулира микроциркулацията и разграждането на мазнините.

Ефервесцентен компрес за вана

Този концентрат от малтодекстрин, морска сол и микроелементи може да се използва самостоятелно, разтворен в гореща вода (дори в хидромасажна вана), за овлажняваща, реминерализираща вана или комбиниран с нектар от водорасли за „лапа“ с деконгестивен и възстановяващ ефект. Нежният аромат е богат на свежи морски нотки.

Обвиване

Древна техника, която и днес е актуална благодарение на своята формула бинтовете на FABBRIMARINE за обвиване осигуряват целенасочено действие по отношение несъвършенствата на тялото. Когато проблемните зони бъдат обвити с тях за необходимото време, активните съставки се освобождават постепенно и максимално се абсорбират. Активните съставки от морски и растителен произход са умело комбинирани, за да се създадат 6 специфични и ефективни терапии за тяло. Клиентът ще усети нежните аромати на мента, боровинка, ананас и морска вода, които му позволяват да релаксира пълноценно, като същевременно получава желаните естетични резултати. Част от състава focus vesiculosus кафяви водорасли имат ремоделиращи и отслабващи свойства, като ефикасно намаляват подкожната мастна тъкан. Карнитин, кофеин, никотинати активни съставки с липолитични и термогенни свойства, вазопротективен и антицелулитен ефект. Растителни екстракти от полски хвощ, бръшлян, центела азиатика, боровинка и ананас допълват действието на водораслите, като проявяват дренираща и вазопротективна активност, успокояват и стимулират тъканите.